choosing a new sewing machine
DIY

Op zoek naar een nieuwe naaimachine

Een jaar of vijf geleden kocht ik mijn eerste naaimachine in een opwelling. Ik had in mijn hoofd gehaald dat het wel leuk zou zijn om geurzakjes te naaien (don’t ask me why), dus stapte ik een naaimachinespeciaalzaak binnen en kwam eruit met de Lewenstein Diana 28.

Lewenstein Diana 28

Super enthousiast naaide ik een paar geurzakjes, en daarna bleef de Diana ongebruikt in een kast staan. Tot ik zo’n anderhalf jaar geleden, weer in een opwelling, besloot dat ik een rok wilde naaien in een Afrikaanse print. En zo ontdekte ik mijn nieuwe passie. Ik heb veel mooie dingen gemaakt met mijn vriendin Diana. Ze is wat ‘basic’, maar ach, ze was er altijd, ready to get the job done. Af en toe is ze wat nukkig, een ‘threadnest’ hier en daar, maar dat kan ook wel aan mij hebben gelegen. Diana is eigenlijk best oké… Maar toch kriebelt het. Toch denk ik elke keer aan al die leuke snufjes die nieuwe, computergestuurde machines hebben en kom ik in de verleiding. Ik struin zo af en toe het internet af om te kijken wat er zoal op de markt is, om vervolgens weer af te druipen omdat ik door de bomen het bos niet meer zie. Zoveel keus, maar nooit DE perfecte machine die alles, maar dan ook echt álles heeft wat ik wil. Tenzij ik failliet wil gaan.

 

brother innovis 15 and pfaff smarter 260c

 

In het lagere segment zijn er een hoop leuke machines te koop: computergestuurd, met tig steken, toeters en bellen. De Brother Innovis 15, en de Pfaff smarter 260c zijn bijvoorbeeld hele mooie machines voor weinig. Maar dan heb je een machine met veel plastic onderdelen, en ben ik bang dat als je veelvuldig naait, en ook met zware stoffen wilt werken, je op een gegeven moment tegen beperkingen aan zult lopen. En dat wil ik niet. Dan kan ik net zo goed mijn Diana nog houden. Dus ik besloot toch voor een wat duurdere machine te gaan.

Na eindeloos specs te hebben vergeleken, en reviews te hebben gelezen kwam ik tot een top 6:

 • Pfaff Ambition 1.0
 • Husqvarna Viking Opal 650 of 670
 • Janome Skyline S3
 • Brother Innovis 55 of 100 PE

Qua prijs en specs liggen deze machines erg dicht bij elkaar en lijken het me alle zes goede, degelijke machines die garant staan voor vele jaren naaiplezier. Vol goede moed ging ik naar mijn lokale naaimachinewinkel om deze schatjes in het echt te bekijken. Ik ben daar super goed, en geduldig geholpen. In een volgende post vertel ik hoe het me afging in de winkel, en of ik een keus heb kunnen maken!

 

Op welke naaimachine naai jij, en ben je tevreden?

 

Liefs, Brenda

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twittershare on TumblrGoogle+Email to someone

5 Responses to “Op zoek naar een nieuwe naaimachine”

 1. de DIY Diva

  Wauw, jij hebt nog een lokale naaimachinewinkel… Zelfs in de tamelijke grote stad waar ik woon, zijn ze allemaal verdwenen. Ben benieuwd naar je keuze!

  Beantwoorden
 2. Elaintje

  Ik heb een hele oude naaimachine, maar inderdaad zonder plastic onderdelen. Ik moet ook nog steeds beginnen met het naaien van geurzakjes haha. Benieuwd wat het is geworden.

  Beantwoorden

Leave a Reply