Fashionary sketch
DIY

Modeontwerpen met het Fashionary schetsboek

Als je een eigen kijk hebt op mode en wel eens je eigen kleren naait, heb je vast wel eens een modeschets op papier gezet. Als je dit op een makkelijke en snelle manier wilt doen, dan is het schetsboek van Fashionary misschien wel iets voor jou.

Fashionary sketchbook

Mode-illustraties

De Fashionary is een schetsboek dat wat weg heeft van een Moleskine. Hij is echter volledig toegespitst op modeontwerpers. De pagina’s zijn namelijk niet volledig blanco, maar hebben een voorgedrukt fashion template ofwel croquis. Dit is een figuurtekening die als leidraad dient om je ontwerp op te tekenen. Als je niet zo goed bent in tekenen is het dus makkelijk om toch een goede figuur te maken, omdat je die gewoon kunt overtrekken. En hierdoor kun je ook veel sneller je schetsen maken. De template is heel licht gedrukt en nauwelijks zichtbaar. Hierdoor zit hij ook niet in de weg als je je schets hebt gemaakt.

 

Fashionary sketch

De ins- en outs van de mode-industrie

Behalve de schetspagina’s bevat de Fashionary een aantal informatieve pagina’s die vooral interessant zijn voor serieuze fashion designers, zoals een overzicht van textiel- en modebeurzen, een catwalk agenda en layout voorbeelden voor presentatieborden. Maar ook info die wel leuk en handig is voor de hobbyist of naaister, zoals textielinformatie, (Engelse) terminologie voor kledingstukken en -elementen, een boeken- en websitelijst en een tabel met kledingmaten.

Fashionary sketchbook

Fashionary sketchbook

Fashionary sketchbook

Net als een Moleskine notitieboek heeft hij een bladwijzer en achterin zit een vak waarin je losse blaadjes kunt bewaren.

Het papier

De kwaliteit van het papier is vrij goed. Met potlood, pen en fineliner kun je er prima op werken. Met Copics of andere stiften en alcohol markers gaat het ook goed. Je zult de kleur alleen wel aan de andere kant van het papier zien, waardoor de achterkant eigenlijk onbruikbaar geworden is. Het papier is gelukkig wel zo dik dat het niet doordrukt naar het volgende vel papier.

Waterverf of qouache gaat ook vrij goed. De verf drukt niet door, en de achterkant van het vel blijft bruikbaar. Ik raad wel aan niet teveel water te gebruiken omdat het papier anders erg gaat bobbelen.

Fashionary sketch

Fashionary sketch

Conclusie

Ik ben ontzettend blij met dit schetsboek. Behalve dat hij er super cute uitziet is hij ook nog eens erg handig. Ik teken al sinds kleins af aan, maar ben nog vrij nieuw op het gebied van fashion illustraties. Dankzij de voorgedrukte croquis lukt het vrij makkelijk om iets leuks te tekenen.

Een Fashionary is vanaf zo’n €10 te koop bij Opschrijfboekjes.nl. Naast de roze “candy pops” special edition die je in dit artikel ziet is de fashionary ook in andere kleuren en maten verkrijgbaar. Wil je het eerst eens uitproberen? Dan kun je een pagina gratis downloaden en uitprinten!

 

Maak jij ook wel eens je eigen modeontwerpen?

Liefs, Brenda

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twittershare on TumblrGoogle+Email to someone

One Response to “Modeontwerpen met het Fashionary schetsboek”

  1. Elaintje

    Wat handig! Heel, heel soms heb ik een bepaalde stijl in mijn hoofd en wil ik het tekenen om te zien hoe het eruit zou kunnen zien. Ik kan alleen niet zo heel goed lichamen tekenen dus dit boekje zou wel kunnen helpen. Zijn die tekeningen van jou trouwens? Heel mooi!

    Beantwoorden

Leave a Reply