sewing-flatlay
DIY

Mijn naai-avontuur | goede voornemens

De schoolvakantie is voorbij. En dat betekent dat ook mijn naailessen weer begonnen zijn. Een goed moment om te reflecteren op het afgelopen jaar en plannen te maken voor het nieuwe lesjaar.

Het is nu ongeveer een jaar geleden dat ik begonnen ben met het volgen van naailessen bij modevakschool Bee Jays Fashionschool die is aangesloten bij Danckearts. Naast de officiële opleiding tot costumière of coupeuse geeft ze ook hobbylessen. Dit is in principe dezelfde inhoud die je bij de opleidingen zou krijgen, maar met als grote voordeel dat je flexibeler bent in het zelf bepalen van de invulling van de lessen. Als je de focus wilt leggen op zelf patroontekenen, of liever aan de slag wilt gaan met een kant-en-klaar Burdapatroon dan kan dat allebei. Deze flexibiliteit maken de hobbylessen voor mij ideaal.

Het starten met naailes is voor mij de beste beslissing ooit geweest. In het afgelopen jaar heb ik zoveel meer geleerd dan ik ooit had gekund als ik alleen was blijven rommelen. En voor dit jaar heb ik een aantal goede voornemens:

Maak af waar je aan begint

Om een goede start te kunnen maken moet ik eerst maar eens de losse eindjes van vorig jaar wegwerken. De camel coat waar ik eerder over schreef, heb ik nooit afgemaakt. En dat moet er maar eens van komen!

patroontekenen

Leren patroontekenen

Het afgelopen jaar heb ik vooral met kant-en-klare patronen van bijvoorbeeld Burda of Lekala gewerkt. Ik wil nu meer doen met het zelf tekenen van patronen. Het lijkt me heerlijk om bij elk kledingstuk dat je ziet te kunnen denken: ‘Oh, dat kan ik ook maken!’ Wat een vrijheid geeft dat. Alle runway looks op Pinterest komen dan opeens binnen handbereik. Daar wil ik dus flink mee gaan oefenen.

 

8-locken

Netter werken

Een kledingstuk naaien kan soms een behoorlijk lange adem vergen. En ik ben vaak nogal ongeduldig en wil dus snel resultaat zien. Hierdoor heb ik wel eens de neiging het werk een beetje af te raffelen. Maar het geeft juist zoveel trots om een kledingstuk te maken dat je niet kunt onderscheiden van iets dat uit de winkel gekocht is. Dus daarom wil ik vanaf nu proberen alles netjes af te werken en de puntjes op de i te zetten.

 

 

Wat zou jij willen leren?

 

Liefs, Brenda

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twittershare on TumblrGoogle+Email to someone

3 Responses to “Mijn naai-avontuur | goede voornemens”

 1. Vlijtig Liesje

  Ik heb al met al zo’n drie jaar naailessen gehad, maar echt goed ben ik er helaas nooit in geworden. Ik heb gewoon geen talent. Maar het lijkt me nog steeds wel heel leuk om te kunnen.

  Ik zou graag nog eens gitaar leren spelen.

  Beantwoorden
  • brenda

   Gitaar is ook onwijs leuk! Ik heb het mezelf geprobeerd aan te leren met Youtube filmpjes en dat ging best aardig. Maar inmiddels staat m’n gitaar stof te vangen op zolder 😉

   Beantwoorden
 2. Elaintje

  Leuk dat je dit doet! Ik ga eerst maar eens starten met een thuiscursus en daarna kijk ik wel verder. Lijkt me echt heel leuk om gewoon mijn eigen kleding te kunnen maken. Succes met je lessen!

  Beantwoorden

Leave a Reply