Essence sunrise eyeshadow palette
Beauty

Essence all about sunrise oogschaduwpalet

Essence heeft zes verschillende oogschaduwpaletten in de “All about..”-serie. De eerste die ik uitprobeer is het ‘All about sunrise’ palet.

Essence sunrise eyeshadow palette
Net als de andere paletten uit de serie bevat het 6 kleuren. Het doosje is doorzichtig, wat ik persoonlijk erg fijn vind. Het oogt misschien wat minder chic, maar het is wel zo handig om meteen de kleuren te zien als je ‘m terug wilt vinden in je stash.
Essence sunrise eyeshadow palette
Het zijn allemaal warme tinten die goed passen in een neutrale, everday look. Het zijn bijna allemaal metallics, op de taupe-kleur na. Dat is meer een gewone shimmer. Omdat het palet geen matte kleuren bevat, is hij niet echt allround. Om een complete look te creeëren zul je toch een matte kleur erbij moeten hebben, bijvoorbeeld voor in de arcadeboog, tenzij je eruit wilt zien als een discobal, haha.
De pigmentatie is niet van alle kleuren even goed. De metallics doen het over het algemeen vrij goed. Vooral de goudtint en cremekleur zijn ontzettend goed gepigmenteerd en knallen echt. De taupe laat het echter afweten. Op mijn huid is hij nauwelijks zichtbaar, op de lichtere huid lukt het misschien beter.
Essence sunrise eyeshadow palette swatches
De oogschadwtjes lijken niet erg egaal als je ze aanbrengt. De finish is nogal korrelig en vlekkerig, wat ik wel jammer vind. Ik zou ook zeker aanraden om een goede primer en base te gebruiken voor het beste resultaat. De zachte structuur van de oogschaduw verhoogt ook de kans op fall out. Als je niet voorzichtig bent kunnen de glitters overal terecht komen.
Dit is de look die ik met het palet heb gemaakt.
Essence sunrise eyeshadow palette look
Essence sunrise eyeshadow palette look
Al met al vind ik het best een ok palet. Vooral als je bedenkt dat hij voor slechts €3,95 te koop is bij de Kruidvat! Alleen al voor die gouden oogschaduw is het zeker de moeite waard.
Liefs, Brenda
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twittershare on TumblrGoogle+Email to someone

4 Responses to “Essence all about sunrise oogschaduwpalet”

 1. Mariëlle

  Ik vind het gele accent erg leuk! Inderdaad een prima palette voor deze prijs!

  Beantwoorden
 2. Natiza

  Gouden ziet er echt mooi uit! En voor zo weinig geld kan je echt geen buld vallen haha

  Beantwoorden
 3. Rowan

  Nice! Mooie kleurtjes :)
  x Rowan

  Beantwoorden

Leave a Reply