diy ruffle skirt
DIY

DIY kokerrok met ruche

Toen ik deze rok in de Burda zag wist ik dat ik hem moest maken. Een kokerrok met draperie is helemaal in mijn straatje.

 

Het patroon dat ik gebruikt heb is de Burda #155A/B 08/2014. Hij ziet er wat ingewikkeld uit, maar het viel eigenlijk reuze mee. De ruche wordt gemaakt door de stof te rimpelen, een vrij simpele techniek. De coupenaden aan de achterkant zijn ook een leuk detail. De uitdaging is hier om de naden mooi in elkaar te laten overlopen.

De rok combineerde ik met een wrap top die een tijd geleden bij de Kruidvat te koop was. Niet een voor de hand liggende plek voor kleding, maar zo zie je maar weer. Als je er oog voor hebt kun je overal wel een pareltje vinden.

 

diy ruffle skirt

diy ruffle skirt

diy ruffle skirt

diy ruffle skirt

diy ruffle skirt

 

Outfit details

 • Rok – DIY, Burda #115A/B 08/2014
 • Top – Kruidvat
 • Pumps – Primark
 • Sunnies – Ebay
 • Ketting en armband – Primark

 

Liefs, Brenda

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twittershare on TumblrGoogle+Email to someone

9 Responses to “DIY kokerrok met ruche”

 1. Cynthiiaa

  Oh my god, wat ben je toch een parel om te zien! Wauw, schitterende dame met een fantastische kledingsmaak, I love it! Leuk die ruche eraan, dat verbreekt het zakelijke aan de rok, maar krijg je zo’n uniek fashion item. :)

  Beantwoorden
 2. Meantha

  Hi Brenda dit is de eerste keer dat ik een comment plaats maar keek altijd stiekem naar je Blog voor inspiratie …Jij bent een hele mooie vrouw met stijl, merk ik ook aan je Blog.
  Van de simpelste dingen maak jij de perfecte chique look. Daar hou ik van.

  ps. ik ging naar kruidvat voor deze top ..helaas niet gezien.

  Groetjes vanuit Belgie

  Beantwoorden
  • brenda

   Wat ontzettend lief, dank je wel!! Ja, die top is helaas al van zo’n maand of twee terug…
   Ik zie dat je net bent begonnen met je blog. Leuk hoor, ik hou je in de gaten 😉

   Beantwoorden
 3. Sassy T

  Would you mind me sharing this on SSB? I link to your post and let you know when shared. https://www.facebook.com/SassySewingBees

  Beantwoorden
 4. Zippora

  Waauuwie Heel mooi gecombineerd. Love your style. Pracht mens ben je.

  Beantwoorden
 5. Inès

  gorgeous! i hesitate to make this skirt for a moment now… some doubts about the result. Now i’m convinced by yours, thanks :)

  Beantwoorden

Leave a Reply