lantern sleeve top
DIY

DIY crop top met klokmouw

Onlangs bij de Zara kwam ik een juweeltje tegen: een gestreepte crop top met hele aparte mouwen. Klokmouwen zal ik het maar noemen. Op slag verliefd nam ik de top meteen mee. Helaas bleek hij niet helemaal goed te zitten, dus keek ik online of ze nog andere maten hadden. Maar nee, ook daar geen succes. Na een weekje even gekeken of het misschien nog binnengekomen was, maar toen bleek die hele top van de website verdwenen te zijn. 

So, what’s a girl to do? Right, make it yourself! Het was in principe een heel simpel topje, dus dat zou geen probleem moeten zijn. En inderdaad, ik heb het heel snel in elkaar kunnen naaien, en ik ben ook nog eens super blij met het resultaat! Ik heb de ronde neckline van de originele top veranderd in een V-hals om hem nog leuker te maken. De rest van het model is nagenoeg hetzelfde.
En guess what? Ik heb het hele proces vastgelegd, dus in deze post vind je een tutorial hoe je deze top zelf kunt maken!
lantern-sleeve-top-3
lantern-sleeve-top-2
lantern-sleeve-top-4
lantern-sleeve-top-shoes
lantern-sleeve-top-5

Outfit details

 • Crop top – DIY
 • Broek – Stradivarius
 • Sieraden – Primark
 • Sandalen – Zara

 

Liefs, Brenda

 

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twittershare on TumblrGoogle+Email to someone

7 Responses to “DIY crop top met klokmouw”

 1. Elaintje

  Leuke top en mooie foto’s heb je altijd! Als ik zelf kleren kon maken zou ik volgens mij niets meer in de winkel kopen :-)

  Beantwoorden
  • Brenda

   Dank je wel, Elain. Ik koop nog steeds wel in de winkels hoor, want shoppen is veel te leuk 😉 Ik ben wel kritischer geworden. Ik koop alleen nog dingen die de moeite niet waard zijn om zelf te maken omdat het qua kostprijs niet interessant is, of te lang zou duren om zelf te maken.

   Beantwoorden
 2. Cynthiiaa

  That’s the spirit! Als je het niet kunt vinden of als het niet past, te groot, te klein of dat de maat gewoon vreemd is – dat heb ik heel vaak, te brede schouders, te lange mouwen, noem maar op – dan maak je het gewoon zelf! Mooie outfit ook, geweldig hoe alles bij elkaar past, inclusief de shoes!

  Beantwoorden
 3. Vlijtig Liesje

  Ik vind het een heel mooi topje. Echt anders dan anders. Het doet me een beetje aan vroeger denken door die bijzondere mouwen.

  Beantwoorden
 4. Delia

  Wow, knap hoor. Mooi met die schoenen. Ik heb nu al zin de zomer!

  Beantwoorden
  • brenda

   Dank je! Ja, zomer klinkt niet verkeerd. Maar gelukkig begint het al weer een beetje warmer te worden 😉

   Beantwoorden

Leave a Reply