the perfect camel coat
DIY

De perfecte camel coat

Het is je vast niet onopgemerkt gebleven, camel coats zijn deze winter helemaal hot! En ondanks dat het nu trendy is, is het eigenlijk een heel tijdloos kledingstuk. Bovendien is het erg veelzijdig. Gecombineerd met nette kleding oogt het sjiek en stijlvol, maar het past ook naadloos bij een casual outfit. Alle reden dus om een camel coat in je kast te hebben hangen!

Maar ja, dan moet je er wel een kunnen vinden… Ik heb stad en land afgezocht naar een mooi exemplaar, maar heb nergens gevonden wat ik zocht. Niet het model dat ik graag wil, in ieder geval. En ook niet voor de prijs die ik ervoor wil neertellen. Ik wil een redelijk lang model, zeker voorbij de knie. En hij mag ook een tikkeltje oversized zijn, oftewel een ‘boyfriend coat’. Zoals deze van ASOS:
camel coat van ASOS
Bron: asos.com
Als je er geen kunt kopen, rest dus slechts één optie: zelf maken! En dat is eigenlijk toch veel leuker dan kopen. Ik heb twee patronen van Burda gevonden die denk ik erg goed aansluiten bij wat ik voor ogen heb, #101B uit 08/2012 en eentje uit de kersverse burda, #106 uit 03/2015.
Long wool coat uit Burda 101B, 08 2012
Bron: Burdastyle

 

burda-coat-106-03-2015

 

Van het rode exemplaar vind ik vooral de kraag erg mooi. Hij is ook nogal oversized, en daar twijfel ik een beetje over. Bij anderen staat dat erg mooi, maar bij mijzelf vind ik dat vaak toch minder. De blauwe jas zal me denk ik beter staan. Ik ga dus met dat patroon aan de slag.
De stof heb ik ook al gevonden. Voor maar 3 euro per meter op de Haagse markt! Het is geen wol, maar wel lekker warm en de goede kleur. En de voering was ook super cheap, 2,50 euro voor 3 meter. Van dat soort prijzen word ik altijd erg vrolijk. Het maakt het ook een stuk minder intimiderend om in je stof te knippen.
stof voor camel coat
Het wordt best een uitdaging, omdat ik nooit eerder een jas, of ander gevoerd kledingstuk heb genaaid. Maar ik ga het gewoon proberen en ik hou jullie op de hoogte!
Liefs,
Brenda

 

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twittershare on TumblrGoogle+Email to someone

Leave a Reply