Catrice velvet matt oogschaduw
Beauty

Catrice velvet matt oogschaduw

Ze liggen nu al een tijdje in de schappen bij de Kruidvat, de Catrice velvet matt oogschaduw. Het zijn mono’s die in zes verschillende kleuren te krijgen zijn:

010 vanillaty fair
020 pink-up girls
030 jump up and brown
040 al burgundy
050 welcome to greysland!
060 moss wanted color
catrice-velvet-matt
catrice-velvet-matt-2
Wat me opviel is dat er wel verschil zit in de verpakking van de verschillende kleuren. Sommige kleuren bevatten namelijk meer inhoud dan anderen. Welcome to greysland en vanillity fair bevatten slecht 3,3 gram oogschaduw tegenover de 3,5 gram die de andere kleuren bevatten. De kleuren met minder product hebben ook een vlakke afwerking, terwijl de kleuren met iets meer inhoud een bolle afwerking hebben. De prijs is daarentegen wel gewoon hetzelfde, wat ik dan eigenlijk wel raar vind…
catrice velvet matt verschillend gewicht
Catrice velvet matt vanillity fair en moss wanted colour
Toen ik ze zag viel mijn oog als eerst op de taupe/bruine kleur. Een hele mooie neutrale tint, perfect voor een simpele everyday look. Die nam ik dus het eerst mee. De kwaliteit van de oogschaduw is verbazingwekkend goed. Het is heel sterk gepigmenteerd en voelt boterzacht aan. En omdat de schaduw zo zacht is, heb je wel wat kans op fall out. Ondanks de suggestie die de naam wekt, vind ik de kleur niet mat. Ik zou het eerder een satin finish willen noemen. Maar persoonlijk vind ik dat toch net iets mooier dan echt matte oogschaduw.
catrice velvet matt eyeshadow
De taupe/bruine kleur is inmiddels een van mijn favoriete oogschaduws geworden. En omdat deze zo goed beviel heb ik ook de lichtgele en bordeauxrode tinten aangeschaft. De pigmentatie van deze kleuren bleek ook erg goed. Zelfs de lichtgele tint is duidelijk zichtbaar op mijn donkere huid, zoals je kunt zien in de swatches. De kleur werkt erg goed als highlight onder de wenkbrauw en in de binnenste ooghoek. De bordeauxrode oogschaduw is mooi diepdonker en staat mooi op het bewegend ooglid of in de arcadeboog.
catrice velvet matt swatches
Swatches van l-r: 040, 030, 050, 010, 060
De oogschaduws zijn te koop voor €3,99 per stuk en zijn de prijs meer dan waard! Heb jij de matt velvet oogschaduw al uitgeprobeerd en ben je ook zo onder de indruk?
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twittershare on TumblrGoogle+Email to someone

4 Responses to “Catrice velvet matt oogschaduw”

 1. Fauve Vandevoorde

  Ik heb ook een post over make-up door catrice op mijn blog omdat het een merk is waar ik vroeger vooral mee bezig was!
  deze wil ik toch graag eens proberen!!
  xx
  belle-fin.blogspot.be

  Beantwoorden
 2. Fashion meets Beauty

  Het Catrice schap loop ik de laatste tijd vaak voorbij omdat de producten niet erg geschikt zijn voor een donkere huidskleur maar deze velvet matte oogschaduws zijn wel even een kijkje waard..

  Beantwoorden
 3. Isabelle

  Ik heb gisteren ook 2 nieuwe velvet matt oogschaduws aangeschaft! Namelijk pinkup girls en all burgundy en het viel me ook op dat deze een vlakke bovenkant hebben, de vorige (die ik al maanden geleden kocht, vanillity fair en jump up and brown) hadden een bolle bovenkant.
  Ik veronderstel dat ze de oogschaduws dus vernieuwd hebben en dat ze nu een platte bovenkant hebben ipv een bolle. Maar ik heb geen idee of het iets aan de kwaliteit doet. Ik heb ze nog niet geswatched, eerst nog even productfoto’s maken. Maar als ik het bij jou zo zie, is er niet echt een verschil tussen de baked versie en de pressed versie?

  Beantwoorden
  • brenda

   Die met de platte bovenkant lijken me zo op het oog wel ok. Maar ik heb niet twee versies van dezelfde kleur, dus ik kan het niet met 100% zekerheid zeggen. Ik ben erg benieuwd of jij misschien wel een verschil opmerkt!

   Beantwoorden

Leave a Reply